Friday, January 7, 2011
Tiramisu
(Resepi yg dikemaskini dr resepi yg terdahulu)
Swiss roll coklat (boleh beli / buat kek sendiri)
250 mascarpone keju
284 ml double cream
gula halus(ikut manis yg disukai)
Nescafe (bancuh dgn 1 cawan air - ikut kepekatan rasa kopi yg disukai)
Serbuk koko / parutan coklat
1 Kek coklat dipotong nipis.
2 Susun kek dalam bekas (penuhkan bhgn bawah bekas)
3 Tuangkan 1/3 air nescafe atas kek.
4 Pukul keju + cream + gula hingga kental
5 Tuangkan adunan 4 ke atas kek-ratakan.
6 Ulangi pula dgn lapisan kek, air nescafe kemudian krim
7 Bahagian krim yg atas sekali, taburkan serbuk koko / parutan coklat
8 Sejukkan dlm peti ais sebelum dihidang.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment